Panel og beis

Stabelen med furupanel er betydelig redusert, for nå har snekkerne panelt de aller fleste veggene. Et lag isolasjon er lagt mellom stenderverket. Deretter er det stiftet plast på stenderne. Så avsluttes det hele med liggende furupanel. De lengste bordene er det lagt til side. De skal spares til de lengste veggene over vinduene i allrommet.


Snekkerne startet med å legge panel i soverommene. To soverom vender mot nord og de har små vindu. Jeg tenkte det var best med en lys beis i disse rommene. Derfor valgte jeg et strøk med Tyrilins hvitkalket interiørbeis. Taket er mye hvitere enn veggene siden de er beiset med to strøk. Her ser du et av de minste soverommene ferdigbeiset:

 

 

Det største soverommet ble slik:Allrommet inkludert Tv-kroken er i ferd med å bli beiset med et strøk av Tyrilins Lys Varde. Dette er en mørk og gråbrun farge, og gir en fin glød. Det ser faktisk ut som at drivved som har ligget i fjæra noen år. 


Her påføres interiørbeisen med tykk pensel, og kun på et mindre område om gangen. Deretter tørkes overflødig beis av helt til penselstrøkene blir borte og veggen virker tørr. Vi har brukt en gammel håndduk for å tørke av beisen. Vel, det har faktisk gått en del håndduker... Veggen til venstre skal gå helt opp i taket, slik at hemsen blir helt kledd. Hemsstigen er laget av Bergmoen snekkerverksted i Rindal. Den skal beises i samme farge som veggen. 

 I dag ble snekkerne ferdige med å legge panel over de største vinduene. Vi fikk gjort unna en del beising i helga.

 Tips til deg som skal beise: start med den nederste planken og arbeide deg oppover. Hvis du søler beis, er det da mest sannsynlig at du søler på en planke som allerede er våt av beis. Da unngår du at beisdråpen lager et evig merke.

#Lysthus #Fritidsbolig #Lys_Varde #Hvitkalket #Interiør #interiørbeis #rindalshytter

2 kommentarer

miastorp

28.01.2014 kl.08:06

Fargen i stua ble kjempe fin :) det går fremover som bare det! Stå på!

Kvernøen

28.01.2014 kl.21:16

Tusen takk! Dette er en spennende tid!

Skriv en ny kommentar

kvernøen

kvernøen

50, Molde

Velkommen til min blogg! Her skal jeg legge ut tekst og bilder fra Kvernøen. Kvernøen er navnet på tomta der vi skal oppføre et fritidshus. Jeg kommer også til å skrive om naturopplevelser fra området.

Kategorier

Arkiv

hits