Listing og lyspunkt

Det er dags for å beise lister til fritidsboligen. Ifølge pakklista er det over 500 meter lister som skal beises. Dette er

- vinduslister og gulvlister som er helt like
- dørlister
- innvendige hjørnelister
- utvendig hjørnelister
- taklister
- vindusforinger
- dørforinger Taklistene skal ha samme farge som taket, derfor må jeg beise disse med to strøk. Så riktig antall beisede lengdemeter blir vel rundt 600-700 meter? Jeg er ikke i mål, men halveis er jeg iallefall. For å komme meg igjennom denne arbeidsøkta har jeg tilnærmet meg problemstillingen på ulikt vis. Ville tiden gå raskere dersom jeg varierte beisinga slik: 

- jeg har beiset en og en list fra venstre mot høyre
- en og en list fra høyre mot venstre
- og flere lister samtidig

Nei! Alle fremgangsmåter var like kjedelig, men framover går det iallefall.  

Verst er de lister som skal være hvitmalte. Når jeg har tørket av overflødig interiørbeis, ser jeg knapt at at penselen har vært i kontakt i lista. Først etter andre strøk ser jeg en antydning av hvitt treverk. Mer spennende er det å beise med fargen Lys Varde. Jeg er like spent på resultatet hver gang jeg stryker av den overflødige beisen. 2 soverom har fått taklister,  hjørnelister , vindusforinger og gulvlister nå:
 
Eller så er det mange lyspunkt innimellom den kjedelige beisinga. Murer Arild har montert Hwam-ovnen, og er den ikke flott? 
Denne uka monterte snekker Ingar sprinkelveggen foran hemsen. Den er sååå fin! Treverket er ubehandlet, men det skal få et par strøk med hvitkalket interiørbeis. Bærebjelken ble ferdigbeiset med Tyrilins interiørbeis Varde i går. Det er ganske høyt oppunder taket, så vi måtte ty til et stilas for å nå helt opp. Den mørke interørbeisen Varde binder søndre og nordre del av lysthuset fint sammen. 
 Hemstrappa er skrudd fast.. Den er jeg også veldig fornøyd med. Den har fått 3 strøk med Tyrilins interiørbeis. Trappa skal  vokses til slutt. Inntil videre er den beskyttet med papp, for det blir en del trasking opp og ned trappa i forbindelse med listing og behandling av gulvet. Varmtvannstanken skal monteres under trappa. Snekkerne skal kle igjen trappa for å skjule tanken. Til det bruker snekkerne rester av det hvite takpanelet, så da blir både opptrinn og nedtrinn hvite.

Neste gang du hører fra meg skal du få se litt fra kjøkkenet - kanskje. Vi sees!

 

#Lysthus #Rindalshytter #Tyrilin #Lys_Varde #Varde 

2 kommentarer

baresolisinnet

05.03.2014 kl.21:20

Gleder meg virkelig til å komme og se i april! :) Fy søren så fint det blir, og for en utrolig ståpåvilje og utholdenhet du har !!!! :) Keep it up:)

kvernøen

05.03.2014 kl.21:24

Takk og Takk. Slitsomt men kjekt og.

Skriv en ny kommentar

kvernøen

kvernøen

50, Molde

Velkommen til min blogg! Her skal jeg legge ut tekst og bilder fra Kvernøen. Kvernøen er navnet på tomta der vi skal oppføre et fritidshus. Jeg kommer også til å skrive om naturopplevelser fra området.

Kategorier

Arkiv

hits