Dør, vinduer og rekkverk

Seks dører i ubehandlet furu ble levert. Nå er de ferdigbeiset, bare voksingen gjenstår. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å gi de to strøk med hvitkledde interiørbeis. Nå har jeg ombestemt meg. Ikke fordi det er innmari kjedelig å beise nå, men fordi jeg ikke ønsker å ha så stor kontrast mot de mørkeste veggene.

Jeg gjorde et forsøk på å vokse en dør i går, men ga opp foreløpig. Voksen var seig, og vanskelig å påføre og gni utover treverket. Jeg vet det er smart å vokse flater som kommer til å bli ekstra utsatt for skitt, men det blir iallefall ikke prioritert i denne omgangen.Skyvedører er plassbesparende, derfor valgte jeg slike dører der det var mulig. Slik endte jeg opp med 3 skyvedører, og alle er monterte. 
Alle vindusforinger og vinduslister er på plass nå. Snekkerne har hatt isolasjon mellom vegg og vindusforing. Snekker Ingar har montert rekkverk rundt trappegangen på hemsen. Vi vil jo ikke at noen skal falle ned trappa. Rekkverket ble veldig fint. Kun kjedelig og pirkete beising gjenstår.

Det stemmer at hemsgulvet er blitt lysere. Jeg har påført et mislykket strøk med lut. Det ble fryktelig skjoldete, og jeg må ta en runde til. Det største rekkverket på hemsen er ferdigbeiset. Snekkerne har fuget mellom rekkverk og innvendig tak for å fjerne eventuelle gliper. Resultatet ble meget bra! Her har jeg fått god hjelp av min datter til å beise. Så da ble det lett 2 strøk. En kveld beiset vi ferdig bærebjelken. Jeg blir ikke overbegeistret av å stå på stilas, så det var godt å ha med seg en god hjelper til dette.Helt til slutt, her er hemstrappa. Den er ferdigbeiset men for øyeblikket beskyttet med tykk isbjørnpapp. Nå kan vi se gjennom trappa og videre ut gjennom vinduet på andre husveggen. Siden varmtvannstanken blir plassert under hemstrappa har jeg valgt å kle inn baksiden av trappa med panel. Dette tror jeg blir bra. Jeg foretrekker dette fremfor å la tanken stå synlig.

 
I morgen kommer malermester Moen. Han skal legge våtromsbelegg under varmtvannstanken og i mini-vaskerommet. Mye annet er også på gang, men det skal du få høre om senere.   

#lysthus #Tyrilin #interiørbeis #Varde #rindalshytter #rekkverk

Én kommentar

baresolisinnet

26.03.2014 kl.08:18

Håper du får noen gode tips ang voksingen! :)

baresolisinnet

26.03.2014 kl.08:21

Forresten, er det ikke mulig å varme opp voksen ? Samt stryke den utover med samme type strykegjern som de bruker for å preparere ski ? Vi har et slikt liggende her i huset om du vil vi skal ta det med.

Skriv en ny kommentar

kvernøen

kvernøen

50, Molde

Velkommen til min blogg! Her skal jeg legge ut tekst og bilder fra Kvernøen. Kvernøen er navnet på tomta der vi skal oppføre et fritidshus. Jeg kommer også til å skrive om naturopplevelser fra området.

Kategorier

Arkiv

hits