Luting og oljing av tregulv

Ja, nå er lysthuset beboelig! Ferdigattesten er mottatt, og vi har brukt lysthuset siden i sommer.

Selv om det var ganske hektisk under oppføring av lysthuset, så fikk jeg likevel tid til å oppdatere bloggen. Nå som lysthuset er ferdig har det vært dårlig med tid..... 

Hemsgulvene kom i ubehandlet furu. Jeg valgte å lute og olje de selv. Det var en tidkrevende affære. Først et strøk med hvitfarget lut. Det største hemsgulvet lutet jeg tidligere i år, men resultatet ble ganske mislykket. Jeg skulle aldri ha brukt pensel!!! Nå har jeg tatt en ny omgang med luten, men denne gang med rull. Resultatet ble mye bedre, og penselstrøkene forsvant. Gulvet måtte tørke en uke før jeg satte igang med å olje gulvet.

Gulvoljen er med hvitfarge, og jeg er ganske fornøyd med resultatet. Først fordelte jeg oljen jevnt utover plankene i hele lengden, ca tre om gangen. Jeg ventet litt før jeg fordelte oljen jevnt utover plankene med nal. Jeg brukte en tørr klut for å fjerne overflødig olje ved lister og der nalen satte merke etter seg. Oljing er et omstendig arbeid. Du må være tålmodig, nøyaktig, ha god tid og god rygg. Jeg håper det blir lenge til neste gang. Gulvet skulle ha vært tørt etter en uke, men det var det ikke. Jeg venter en uke ekstra før jeg tar hemsen i bruk. 

Her er ser du gulvet på den største hemsen: 

 

 

 Så til slutt den minste hemsen. Trehvit furu så langt øyet rekker: 
 Forrige uke fikk snekkerne ferdigstilt noen detaljer:

  • sette propper i vinduskarmene. Jeg tok ikke sjansen på å gjøre dette selv. Jeg kunne risikere å hamre istykker vinduer!
  • hjørnelister til vaskerom og stue.
  • metallplate under dør fra TV-krok
  • skjøte på takrenner langs husveggen helt ned til grus
  • montering av metalldeksel over lufterør fra ovn og til luftekanal
  • trappelist mot hemsgulv

Nå er det bare noe småsnekring som gjenstår før hele prosjektet kan avsluttes.

 

#lysthus #fritidsbolig #furugulv #luting #gulvolje #Jotun_gulvolje #Varde #Lys_varde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kvernøen

kvernøen

50, Molde

Velkommen til min blogg! Her skal jeg legge ut tekst og bilder fra Kvernøen. Kvernøen er navnet på tomta der vi skal oppføre et fritidshus. Jeg kommer også til å skrive om naturopplevelser fra området.

Kategorier

Arkiv

hits